English Bosanski Deutsch

O Hotelu

Opština Srebrenik smještena je na području sjeverno-istočne Bosne i Hercegovine. Od Sarajeva je udaljena 150 kilometara, a od Beograda 200 kilometara. Sve popularnije turističke rute koje vode od Beograda, Zagreba, Budimpešte prema Sarajevu prirodno prolaze pored turističkog kompleksa, sportsko rekreacionog centra „Orion“, koji je pozicioniran na sjevernoj kapiji Bosne i na samom ulazu u Srebrenik.
Turistički kompleks „Orion“ najznačajniji je reprezent i turistički potencijal ovog dijela Tuzlanskog kantona ali i Bosne i Hercegovine. Naslonjen je na glavnu saobraćajnicu kojom oni koji iz raznog dijela Europe putuju prema jugu Balkana, Jadranskom moru i Dubrovniku. Najbliži aerodrom je Tuzlanski aerodrom, a avio-kompanija Wizz-Air nudi letove za Tuzlu iz nekoliko destinacija Europe.
Središnji dio ovog turističkog kompleksa predstavlja hotel „Orion“ koji raspolaže modernim smještajnim kapacitetima sa devedeset kreveta, nadaleko poznatom i veoma kvalitetnom gastronomskom ponudom, kao i ostalim sadržajima koji će ispuniti sve zahtjeve svakog gosta.
Hotel „Orion“ nudi vrhunsku lokaciju, koja će Vas oduševiti. Okružen je prirodnim ljepotama i opuštajućom atmosferom. Jedan od najpoznatijih hotela Tuzlanskog kantona mjesto je poslovnih sastanaka ali i odredište za sve koji BiH posjećuju turistički.
Današnji hotel „Orion“ izgrađen je u drugoj polovici 70ih godina u sklopu društvenog preduzeća „Majevica“ iz Srebrenika. Nakon privatizacije, osnovano je privatno preduzeće „Lovac“ d.o.o Ormanica u sklopu kojeg posluje i hotel „Orion“. Odlukom Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, rješenjem od 21.10.2014. godine, utvrđuje se da Motel „Orion“, Ormanica bb, Špionica, općina Srebrenik ispunjava uvjete za ugostiteljski objekat iz skupine Hoteli, vrste Turističko naselje, kojeg se kategorija označava sa četiri zvjezdice.
Infrastrukturu u i oko hotela čine:

Kontakt

Adresa

ORMANICA 75356, SREBRENIK, BOSNA I HERCEGOVINA

Rezervacije

+387 35/650-035

E-mail

recepcija@hotelorion.ba

LOKACIJA

ORMANICA 75356, SREBRENIK, BOSNA I HERCEGOVINA

Hotel Orion nalazi se u neposrednoj blizini magistralnog Tuzla - Orašje, u mjestu Ormanica. Ukoliko dolazite autom iz pravca Orašja, stotinu metara nakon izlaska iz tunela nalazi se skretanje za hotel sa Vaše lijeve strane.
Pored samog skretanja nalazi se autobusko stajalište na kojem staje većina međugradskih linija, tako da je i dolazak autobusom vrlo jednostavan.
Najbliži aerodrom je Tuzlanski aerodrom, a avio-kompanija Wizz-Air nudi letove za Tuzlu iz nekoliko destinacija Europe.